Jævla nordmann!

Er ute og går tur med hunden min. I øyekroken ser jeg noen barn gjemme seg bak en tilhenger som står like ved. De lager bjeffelyder ett par ganger men jeg gidder ikke snu meg, Uansett, hunden min kaster et lite, uinteressert blikk mot barna og vi går videre. Så hører jeg; "Jævla nordmann!!" En av de andre barna  spør hva som skjer. "Hunden så på meg, for faen!"

Jeg undres på hvilket forhold disse barna egentlig har til Norge. Gutter alle sammen, i 9-10 års alder, alle med utenlandsk opprinnelse men garantert født og oppvokst i Norge, ut fra språket å dømme (Da mener jeg at det var perfekt norsk). Og jeg undres på hva Norge og nordmenn gjør som er så galt at integreringen mislykkes. For den må jo være mislykket for svært mange når barn vokser opp og ikke føler seg hjemme i sitt eget land. Ja, nettopp deres eget land. Norge er deres eget land, det landet som de er født og oppvokst i. Det landet som de skal føle seg knyttet til, og det landet de skal føle kjærlighet til. Ikke sinne og til tider hat.

Nå mener jeg selvsagt ikke at det nødvendigvis ligger hat bak å rope "Jævla nordmann!" Uttrykket "Han er sin fars sønn" eller "Hun er sin mors datter" sier noe om at vi er like vårt opphav, ikke bare når det gjelder utseende men også når det gjelder meninger og holdninger. Vi påvirker barna våre og noe blir sittende hos de gjennom hele livet, noe preller av når de selv blir voksne. Når jeg hører ikke-etniske norske barn snakke om Norge og nordmenn i negative vendinger, blir jeg litt skuffet og litt sint. Skuffet fordi at vi (samfunnet) ikke klarer å inkludere, men sint fordi det skinner gjennom at det er ikke barnas opplevelser som uttrykkes, det er foreldrenes. Da er man over på et annet tema; hvorfor mislykkes integreringen? Er det fordi Norge og nordmenn rett og slett suger på dette området? Eller er dert fordi det for mange som kommer til Norge synes det er lettere å holde seg til sine egne enn å være sammen med nordmenn? Er det fordi det er bedre å holde på egne tradisjoner og kultur enn å også ta til seg det nye? Er det lettere å være et offer en en vinner? Eller er det slik at vi Norge stiller for lite krav til de som kommer hit? Og er det slik at grunnen til at vi ikke stiller krav er at vi er så livredde for å bli kalt rasister?

Jeg tåler godt å bli kalt for "Jævla nordmann" av 9-10 åringer. Men jeg vet at pulsen min ville steget betraktelig hvis jeg møtte de samme guttene om noen år og de fremdeles gikk i en gruppe og ropte etter meg.

Hat avler hat. Det sier seg selv hvor ansvaret må ligge.

 

#rasisme #kulturforskjeller #hat #innvandrerbakgrunn #innvandrerbarn #barnogforeldre #barn #foreldre #gutter #oppvekst #barndom

3 kommentarer

Frøken Erik Ribsskog

07.11.2017 kl.15:38

Og hvor er nordmenna sin respons, på at politiet nå igjen terroriserer meg?

(Noe jeg har blogget om).

Nei, nordmenna sitter på f*ttene sine, og det har de gjort, i ti år nå.

Nordmenna gjorde ikke en dritt, da politiet ødela meg, (må jeg si), ved å knuse døra mi og hamre på døra mi, flere ti-talls/hundre-talls ganger.

Da jeg bodde, i Keith Court, (hvor jeg bodde fra 2012 til 2014), her i Liverpool.

De lot bare politiet ødelegge meg, (ved at jeg ble 'shell-shocked'), på grunn av noen oppdiktede tulle-saker.

Selv om jeg blogget om dette fortløpende.

Og alle de andre sakene, hvor jeg blir tulla med, ignorerer også nordmenna.

Så de er noen svikefulle f*ttekjerringer, (må jeg si).

(Noe sånt).

Så sånn er nok det.

Bare noe jeg tenkte på.

Med hilsen

Erik Ribsskog

PS.

Det er også sånn, at det er IPCC som skal stoppe politiet, når de kødder med folk.

Men IPCC kødder også med meg.

Og det ignorerer også nordmenna.

Helvetes pakk, må jeg si da.

(Noe sånt).

Så sånn er det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

PS 2.

Jeg har heller aldri, (i mitt snart 50 år lange liv), prata med noen, om hva man skal gjøre, hvis man får politiet på døra.

For jeg kjenner ingen, som har pleid, å få politiet, på døra.

Det er selvfølgelig det siste jeg vil, (for å si det sånn), å få politiet osv., på døra.

Det er mulig at det finnes arbeiderklasse-folk osv., som synes, at det er stas, å bli tvangsinnlagt og bli varetekts-fengslet.

Men jeg er ikke fra arbeiderklassen, og for middel/over-klassen så er det flaut/pinlig/uønsket, å bli henta av disse idiotene.

(I tilfelle min degenererte halvbror Axel ikke skjønner dette, for eksempel.

For å si det sånn).

Så sånn er det.

Bare noe jeg tenkte på.

Men men.

CMS

07.11.2017 kl.18:13

Klart vi har et ansvar når det gjelder hvordan vi behandler de som kommer, men hvorfor er det BARE vårt ansvar? Det er jo snudd helt på hodet! De første pakistanerne som kom møtte ekte rasisme, skepsis, motstand, og de jobbet selv for pengene de fikk, i motsetning til å få alt fra Staten fra første dag. Likevel ble de bedre intergrerte enn de som kommer nå - Det viser at vi har plassert ansvaret på feil banehalvdel! Og at det er utrolig nedlatende å gå ut ifra at de som kommer er så evneveike at de ikke klarer å tilpasse seg selv, så vi må gjøre det for dem. Som om det var mulig!

Blondie

07.11.2017 kl.18:53

Enig med deg:-) Jeg tenker også at når relativt unge barn har et svært negativt og ensporet oppfatning om Norge og nordmenn, er det noe som foreldrene er ansvarlig for.

Skriv en ny kommentar

Blondie

Blondie

42, Oslo

Skribent, som skriver om alt og ingenting og har meninger om mye.

Kategorier

Arkiv

hits